Projecten

Hieronder een overzicht van de projecten waar Ovamus de afgelopen tijd bij betrokken is geweest. Klik op de titels of afbeelding om meer te lezen, te zien en te horen.

image

Organisatie Oude Muziek Utrecht

Sinds 2012 / www.oudemuziek.nl

De Organisatie Oude Muziek Utrecht (OOM) organiseert concerten op bijzondere locaties door heel Nederland. Jaarlijks organiseert de OOM het Festival Oude Muziek Utrecht, één van de grootste festivals op het gebied van oude muziek in Europa en daarbuiten. 

Voor de OOM maakt Ovamus promo's en concertregistraties. Met een serie van drie video's werden de artists in residence van het Festival 2012 uitgelicht. Tijdens dit festival maakte Ovamus sfeerbeelden en concertregistraties, die werden vertoond op de website van de organisatie en het Festival Youtube-kanaal. Van de geschoten sfeerbeelden werd in 2013 een trailer voor het Festival 2013 gemaakt. Tijdens dit festival maakte Ovamus in samenwerking met de AVRO en reporter Thea Derks een serie van zeven reportages over de randprogrammering van het festival. 

image

Nederlands Kamerkoor

Sinds 2011 / www.nederlandskamerkoor.nl

Het Nederlands Kamerkoor is een van de professionele topkoren van Europa. Van heel oude tot heel moderne muziek: dit koor kan elke muziek aan.

Voor het NKK maakte Ovamus een hele serie aan video's. Als onderdeel van de reclamecampagne worden vrijwel alle koorprojecten aangekondigd met een videopromo. Daarnaast deed Ovamus een paar speciale projecten, zoals het opnemen van speciale videoclips, teasers en een flashmob. In 2013 maakte Ovamus een stop-motion intro voor de concertserie van 2013.  

image

Dansez Maintenant

2013 / website volgt

Een nette vrouw komt terecht op een feest waar ze niet thuishoort... Om haar doel te bereiken moet ze de confrontatie aangaan met het beest dat polonaise heet! "Dansez Maintenant is een korte film onder regie van Jan-Pieter van IJzendoorn. Ovamus was bij deze film betrokken als editor en color-grader, maar mocht ook wat on-set ervaring opdoen als slaterlogger en opnameleider. De film is bedoeld voor het festivalcirquit, maar zal in een later stadium ook online te bekijken zijn.

image

Rebelgroup

Sinds 2012 / www.rebelgroup.nl

Rebel is een in Rotterdam gevestigd adviesbureau met een positieve kijk op de wereld. Actief op het raakvlak van publiek en privaat adviseert Rebel ondernemingen met gevoel voor de publieke zaak. Voor Rebel maakt Ovamus videoverslagen van projecten en clips voor presentaties. Het doel hierbij is het duidelijk en overzichtelijk uitleggen van de bedrijfsfilosofie en werking van Rebel. 

image

Combattimento Consort Amsterdam

2009-2013 / www.combattimentoconsort.com

Het Combattimento Consort Amsterdam onder leiding van Jan Willem de Vriend is een bevlogen ensemble gespecialiseerd in het brengen van levende barokmuziek. Hun energieke en enthousiaste manier van spelen staat bekend als de 'Combattimento-stijl'. Ovamus filmde voor Combattimento interviews met top-solisten, musici en regisseurs. Daarnaast maakten we meerdere promo's voor concerten, kijkjes achter de schermen, en concert-registraties. Na een langdurige samenwerking stopte het Combattimento Consort in 2013, en maakten de musici van het ensemble een doorstart onder de naam Combattimento. 

image

Internationale Koorbiënnale Haarlem 

2013 / www.koorbiennale.nl

De Koorbiënnale te Haarlem is een korenfestijn zonder weerga. Tien dagen lang zijn professionele topkoren en liefhebbers van koormuziek actief op de vele mooie locaties in Haarlem. Voor de Koorbiënnale 2013 maakte Ovamus een promo van stills en fotomateriaal. Tijdens het festival was ik betrokken  als festivalfotograaf, en maakte ik foto's voor pers en website. Daarnaast schoot ik filmmateriaal dat werd verwerkt in een sfeerimpressie van het festival. 

image

De Nederlandse Bachvereniging

2013 / www.bachvereniging.nl

Dit toonaangevende barokensemble staat al meer dan 90 jaar op de planken. Bekend van de jaarlijkse Matthäus-Passion in Naarden werpt dit ensemble een nieuw licht op Bach en zijn tijdgenoten. Ovamus is betrokken als filmer bij het project Bach torenhoog, waar in de imposante hoofdkantoor van de Rabobank op iedere verdieping een deel uit Bach's Wohltemperierte Klavier wordt gespeeld.